Lånesökningar kan vara kanska komplicerade, och många av dem som ansöker blir ofta inte godkända, vilket kan vara kanska frustrerande. Det finns många olika anledningar till att ditt lån nekas, några av de viktigaste sakerna du måste tänka på tar jag upp i listan här under:

1. Kreditvärdigheten
- En person som har en perfekt kreditvärdighet kommer inte att ha några problem med att få sitt lån godkänt, men det är väldigt få som har denna sortens kreditvärdigheter. Kreditpoängen du har bygger helt enkelt på hur stabila dina finanser är, hur mycket du har i skulder, och hur stor inkomst du har. Om du inte har en bra kreditvärdighet så kan du försöka ansöka om sk blancolån, eller med andra ord lån utan säkerhet.

2. Får många lån samtidigt
- Ditt lån kan väldigt lätt bli avvisat om du har ansök om flera lån till flera olika banker/lånföretag vid samma tillfälle. Detta är på grund av att de vill undvika att folk tar 10 lån från 10 olika banker utan någon tanke att någonsin betala tillbaka lånen eller räntan.

3. Sena betalningar
- Det är väldigt viktigt att du betalar alla dina lån och skulder så snabbt som du kan, alltså innan de går till kronofånden eller något drygt inkassoföretag.

4. Ingen borgenär
- Om du tar ett blancolån så måste du självklart ha en borgenär, eller med andra ord en långivare. Om denna person inte skriver på avtalet eller går med på att låna ut pengarna/stå för pengarna så kommer ditt lån inte att godkännas.

Detta är de fyra vanligaste anledningarna till att ditt lån inte godkäns, så ha allt detta i åtanke när du skall ta ett lån.

Med vänliga hälsningar
/Lanetips.blogg.se
för blir lån nekade, nekade banklån, nekade banklån, nekade lån,