Anledningen för att ha en bra kreditvärdighet är för att du skall slippa ta så kallade blancolån. Med en bra kreditvärdighet så kommer du i de flesta fall att få betala en lägre ränta, och du får möjligheten att låna en större mängd pengar, detta är speciellt bra om du ansöker om bostadslån.

Bra kreditvärdighet har vi gått igenom på denna blogg förut, men vi kan ta en snabb genomgång:

Betala dina skulder & räntor i tid.
Undvik kronofogden med alla medel möjliga.
Sök inte fler än ett lån vid samma tillfälle.

Det är även ett plus att ha ett fast jobb, dvs. om du har jobbat för ett företag i 5 månader så måste du börja om på 0 om du börjar på ett nytt företag för att få en fast tjänst, detta gäller de flesta jobben men inte alla, så se till att du är informerad.

Om du inte har tillräkligt brakreditvärdighet så kan du ta blancolån, anledningen att ta andra "vanliga" lån är för att du i de flesta tillfällen kommer att betala en relativt lägre ränta på lånet.

Men en fördel med blanco är att du kan låna utan säkerhet, t.ex. om du vet att du kommer ha ett jobb eller att du kommer få en fast inkomst, det fungerar även om du har något av värde (bostadsrätt/mark m.m).

Blancolån är ett ganska konstigt namn, allt du behöver veta är att det är ett lån utan säkerhet och att du kommer få betala något högre ränta.

Några lån som vi rekommenderar är från följande banker:
Marginalen bank
Sevenday
Lendo
Bank Norwegian
Spring Finance
För att ta alla dessa lån behöver du vara Svensk medborgare, samt vara över 18 år.
lån med kreditvärdighet, vad är kreditvärdighet,